Založ si blog

Vyššia minimálna mzda zvyšuje životnú úroveň a odstraňuje chudobu

Keď sme v roku 2012 navrhovali zvýšenie minimálnej mzdy na 600€, smiali sa nám, hovorili že by to zruinovalo ekonomiku. Vládne strany od nás túto myšlienku prebrali a dnes sa už k 600 eurám blížime a ekonomike sa pritom darí. Keď slušne žiješ a pracuješ, nemal by si živoriť.

Minimálna mzda sa na tento rok zvýši až na 580 eur, čo je dobrá správa pre tých ľudí, ktorí nevedia zo svojho platu slušne vyžiť a zabezpečiť svoju rodinu. No koľkým tragédiám sme mohli zabrániť, koľkým odchodom občanov do zahraničia, keby sa na takúto aj vyššiu sumu stanovila už dávno. V roku 2012 naše Hnutie 99% navrhovalo navýšenie minimálnej mzdy až na 600 eur. Koľko posmechu sme si vtedy od takzvaných odborníkov vyslúžili. Pravicoví ekonómovia z INESS dokonca tvrdili, že by to zruinovalo ekonomiku a navrhli, aby sa minimálna mzda dokonca znížila na sumu 1 eura mesačne. A to v čase, kedy vrcholila kríza a 99% ľudí si muselo poriadne utiahnuť opasok a strpieť aj znižovanie platov, kým 1% oligarchov a bankárov stále kráľovsky zarábalo. Odvtedy uplynula istá doba a atmosféra sa celkom zmenila. Minimálna mzda je nielen vecou ekonomického záujmu Slovenska a udržania sociálneho zmieru, ale o zavedení jej celoeurópskeho variantu uvažuje dokonca aj Európska únia. My sme toto všetko však hovorili už pred ôsmymi rokmi. Odpoveďou od štandardných politikov bol pre nás nielen výsmech, ale aj brutálny teror, ktorý rozpútal vtedajší policajný prezident Jaroslav Spišiak voči našim voličom a sympatizantom. Obrovské náklady, ktoré stálo nezmyselné a neopodstatnené obťažovanie občanov zo strany policajtov, ktorí sa ich museli po jednom pýtať, či vznik nášho hnutia podporili, mal svoje opodstatnenie. Moc sa vtedy bála našich návrhov, ktoré, ako sa stále viac ukazuje, boli nielen správne, ale aj vizionárske.

Ani po ôsmych rokoch sme svoj boj za záujmy 99% poctivo pracujúcich ľudí nevzdali. Kandidujeme opäť a opäť čelíme tlaku a cenzúre v štandardných médiách. Náš program ani naše hodnoty sa nijako nezmenili a to škrie nielen oligarchov, ale aj súčasnú vládu, ktorá preberá naše myšlienky a tak potvrdzuje ich správnosť.

Dnes sa ekonomike darí a preto je čas ľuďom splatiť ich snahu a ťažkú prácu, ktorou tvoria pre Slovensko hodnoty, z ktorých čerpá 1% tých, čo sa poctivou prácou nikdy neživili a ani živiť nebudú. Občania si už dávno zaslúžili zvýšenie nielen minimálnej mzdy, ale aj ďalších dávok nevyhnutných pre slušný život.

Nebojme sa seniorov, v striebornej ekonomike je naša budúcnosť

10.01.2020

Pojem strieborná ekonomika je populárne označenie pre ekonomiku, kde vysokú časť spotreby vytvárajú seniori. Strieborná ekonomika nehovorí o zvyšovaní zamestnanosti starších osôb, ale o využití ekonomického dopytu, ktorý produkuje populácia v staršom veku (so striebornými vlasmi). Európa aj Slovensko starnú. To je objektívny fakt. Rôzne strany pred voľbami [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Pavel Weiss

Líder strany 99% Občiansky hlas. 99% Občiansky hlas kritizuje korupciu, rozkrádanie a nesprávne priority počas vlády pravice aj ľavice po roku 1989 a za svoje hlavné priority považuje Zdravotnictvo , Ekonomiku , platovú rovnosť medzi ženami a mužmi, zníženie daní a odvodov pre nižšie a stredné vrstvy a vznik nových pracovných miest aj mimo Bratislavy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3321x
Priemerná čítanosť článkov: 1661x

Autor blogu

Kategórie

Archív